Cum pot avea o bucatarie de revista?

Daca si tu iti pui aceasta intrebare, este simplu. Citeste articolul si afla care sunt pasii pe care trebuie sa-i ai in vedere in realizarea unei bucatarii unice, practice si nu in ultimul rand de revista sau cum ne place noua sa-i spunem #nextlevel.

Pentru fiecare dintre noi bucataria nu reprezinta doar locul in care gătim și mâncăm. Bucătăria este locul în care se reintregeste familia la finalul zilei, se divulga cele mai multe secrete din copilărie, facem planuri de viitor, consolidăm legături si nu in ultimul rand depănăm amintiri.

Bucătăria ideala arată diferit pentru fiecare dintre noi: unii își doresc o bucătărie primitoare/călduroasă, alții își doresc o bucătărie minimalista, in timp ce alta categorie își dorește o bucătărie, luxoasă și instagramabilă. Toate aceste variante au in comun familia, calitatea, unicitatea si nu in ultimul rand durabilitatea oferită.

Când vine vorba de amenajarea unei bucatarii ne gândim la cele mai importante detalii ale acesteia: mobila și blatul de lucru. In acest articol răspundem la cele mai frecvente întrebări despre blatul de bucatarie :

1. Tipuri de blaturi de bucatarie

In funcție de materialul utilizat, avem 3 tipuri de blaturi:

 • blaturi din laminate ( pal brut, MDF, HDF multiplex sau placaj)
 • blaturi din piatra naturala ( granit, marmură, travertin, etc)
 • blaturi din lemn masiv.

2. Variantele de prelucrare a blaturilor

 • profil teșit
 • profil fazet
 • profil baston
 • profil semibaston
 • dinte dublu

3. Care este cel mai rezistent material pentru blatul de bucatarie:

Fie ca facem referire la blatul de lucru sau la blatul pentru insula, fara ezitare cea mai buna alegere este blatul de granit. Granitul este un material foarte rezistent la temperaturi extreme, la umiditate, la contactul cu obiecte ascutite, cu substante acide. Frecvent, in alegerea unui blat pentru mobila de bucatarie se tine cont de doi factori: durabilitate si estetica. De obicei, blaturile din comert fac rabat la unul dintre acestia. Granitul, in schimb, este un material care le imbina cu succes. Blaturile din granit au un aspect elegant, modern si se regasesc intr-o varietate de culori create de natura. Ca sa nu mai vorbim de rezistenta acestuia care este una incomparabila cu a celorlalte materiale.

4. Este potrivita marmura pentru blaturile de bucatarie?

Daca nu te deranjeaza efortul suplimentar cu intretinerea, atunci marmura este optiunea cea mai eleganta si cea mai frumoasa. Marmura rezista la temperaturi ridicate, dar trebuie totusi sa fii atent. Marmura trebuie sa fie tratata la fiecare 1-2 ani cu impermeabilizant. Daca blatul de marmura are, mai degraba, functie decorativa sau daca te angajezi sa ai grija de el, atunci nu ezita. Daca nu, alege-l pentru baie, nu pentru bucatarie.

5. Cum asortez blatul de bucatarie cu mobila si pardoseala

Cand vine vorba de culori sau finisaje, este important sa existe un echilibru intre toate elementele bucatariei. Atunci cand decizi culorile bucatariei tale, cel mai bine este sa alegi doua culori primare complementare. Lucrand cu doua, chiar trei nuante, vei avea mai multe optiuni de design. Potrivirea culorilor va mentine coeziunea stilului ales. Daca te intrebi care sunt culorile benefice pentru bucatarie, in sensul de a influenta pozitiv starea ta de sanatate si confortul psihologic, afla ca:

 • nuantele calde cresc apetitul, iar cele reci reduc pofta de mancare
 • verdele si albstrul calmeaza, echilibreaza, transmit un sentiment de securitate
 • daca bucataria este mereu intunecata, din cauza luminii naturale insuficiente, alege sa o decorezi in nuante calde
 • galben, mustar, piersica, cafe au lait, rosu teracota, pentru mai multa “viata” si caldura.

Daca urmaresti toate aceste sugestii este imposibil ca bucataria ta sa nu arate ca una din revistele de specialitate. Nu uita ca iti putem oferi consultanta in realizarea acesteia si in alegerea materialului potrivit, care sa-ti satisfaca nevoile si sa incante privirile tuturor.

Leave a Reply