15 motive pentru a alege piatra naturala

Se intampla des ca inainte de a lua o decizie sa analizam avantajele si dezavantajele produselor inainte de a face alegerea finala. Ne aflam in aceasta postura inclusiv atunci cand vine vorba de alegerea pietrei naturale. E normal să fie așa, pentru că în momentul în care luăm o decizie trebuie să fim ferm convinși că e cea mai bună decizie pentru noi.

Piatra naturala este materialul care confera mereu un farmec inconfundabil spatiilor de toate tipurile. Proprietatile acesteia sunt determinate de tipul si legaturile mineralelor din compozitia sa. Piatra naturala nu este un produs industrial uniform.

În articolul de astăzi, ți-am pregătit o listă cu 15 motive pentru a monta piatra naturală în casa ta:

 • 1. Piatra naturala este durabilă

În funcție de modul în care este folosită și de cât de bine a fost întreținută, pietrele naturale își pot păstra chiar și zeci de ani aspectul inițial. Piatra naturala, indiferent de tip, este foarte dura datorita densitatii sale mari. Aceasta rezista in fata oricarui tip de presiune, inclusiv in cazul zgarieturilor.

 • 2. Piatra naturala este unică

Fiecare placă de piatră naturală are un model și o compoziție unică, datorită modului de extracție și a modului în care a fost prelucrată.

 • 3. Piatra naturala este variată

Niciun alt material de constructie nu are atat de multe culori si structuri diferite ca piatra naturala. Diferitele procese de finisare a suprafetei fac varietatea aproape nelimitata. Prin urmare, dezvoltatorii si arhitectii au un spectru larg de alegere, care permite adaptarea la orice aspect sau ambianta dorita. Pietrele naturale sunt adesea alese pentru calitatile lor estetice si tehnice bune. Piatra naturala este disponibila intr-o varietate de culori, structuri si texturi diferite.

 • 4. Piatra naturala este ecologică

Dacă vrei să îți construiești o casă sustenabilă folosind doar materiale ecologice și energie regenerabilă, ei bine, atunci cu siguranță piatra naturală trebuie să fie pe lista ta de materiale.

 • 5. Piatra naturala se intretine usor, cu costuri minime

Tratamentele suprafetelor de piatra naturala se realizeaza in functie de tipul materialului. Acestea pot fi: tratament de impermealizare, tratament de protectie pentru materiale poroase, nelucioase sau nelustruite, tratament de ceruire și tratament de protectie a culorii. Rocile naturale folosite in finisaje sunt tratate in asa fel incat sa nu absoarba umezeala in profunzime.

 • 6. Piatra naturala izolează foarte bine

Capacitatea pietrelor de a izola termic este foarte cunoscută. Acestea păstrează căldură iarna și răcoare vara.

 • 7. Piatra naturala este compatibilă cu orice material

Piatra naturală poate fi folosită în combinație cu sticlă, metal, lemn, plastic și multe alte materiale. Singura limită este imaginația.

 • 8. Piatra naturala este mereu la moda

Fata de gresie, faianta si alte materiale de constructii, piatra naturala nu se demodeaza. Stilurile de amenajari in care se foloseste piatra naturala variaza de la rustic si traditional la elegant, stilat si foarte rafinat. Deci daca ti-ai amenajat casa sau gradina cu piatra naturala, poti fi linistit. Isi va pastra frumusetea si zeci de ani. 

 • 9. Piatra naturala este o investitie buna in timp

Exista variante de piatra naturala pentru orice buget. Chiar daca investitia initiala poate fi mai mare, aceasta este foarte buna in timp. In loc sa faci din nou un santier in casa peste cativa ani, atunci cand fie te plictisesti de aspectul gresiei si faiantei, fie cand aceasta se deterioreaza, daca alegi piatra naturala, singura ta grija va fi impermeabilizarea sa. Deci un efort financiar mult mai mic pe termen lung.

 • 10. Rezista foarte bine la socuri mecanice

Spre deosebire de placile ceramice din comert, granitul nu se zgarie si nu se sparge cu usurinta. Desi este casanta, marmura are si ea o rezistenta mult mai mare la in comparatie cu gresia sau faianta.

 • 11. Suporta sisteme de incalzire in pardoseala

Pentru ca sunt materiale naturale, atat marmura, granitul si travertinul se vor preta foarte bine la instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala. Vei vedea ca, desi piatra naturala este o suprafata rece, acest lucru se va schimba o data cu noile imbunatatiri.

 • 12. Nu are o dimensiune standard

Spre deosebire de gresie si faianta, piatra naturala se poate debita la dimensiunile dorite. Piatra extrasa din cariera poate avea inaltimi de peste 3 m, asa ca poti placa suprafetele cu placi de dimensiunea dorita.

 • 13. O poti folosi la multe elemente structurale

Trepte, contratrepte, glafuri, blaturi sau placari interioare si exterioare sunt doar cateva dintre exemplele de elemente pe care le poti realiza din piatra naturala.

 • 14. Nivel de igiena ridicat

Placile din piatra naturala sunt alegerea ideala daca va doriti ca podelele dumneavoastra sa fie nu doar frumoase, ci si igienice. Avand o suprafata ce nu permite stocarea prafului in combinatie cu usurinta intretinerii ei, piatra naturala devine un factor benefic pentru sanatatea ta.

 • 15. Are un pret bun pentru toate caracteristicile oferite

Desi, in prima faza, poate parea un material de constructii scump, piatra naturala reprezinta, de fapt, o investitie in locuinta ta, investitie pe care o vei amortiza rapid in timp ce te bucuri, pe deplin, de avantajele sale.

Vino in showroom-ul Piatra Amenajari din Galati pentru a descoperii sute de produse din piatra naturala perfecte pentru o amenajare rafinata si eleganta. Te asteptam pe Strada Portului nr. 19 A.

 

Leave a Reply