5 trucuri simple pentru o baie mereu in tendinte

Baia este una dintre cele mai importante camere dintr-o casă pentru că in majoritatea cazurilor se dovedește a fi sanctuarul nostru de liniște și relaxare. Cu toate acestea, atenția acordata este disproporționata față de alte camere, în ceea ce privește amenajarea și decorațiunile.

  În articolul de astăzi, îți vom prezenta 5 trucuri simple prin care, cu ajutorul pietrelor naturale, poți oferii băii tale un aspect placut, unic, durabil si mai ales practic. Cum toate ideile sunt venite din partea unor experți, nu ramane decat sa le puneti in practica.

Dacă iti doresti sa abordezi un stil elegant, îți recomandăm o baie decorată cu marmură neagra în combinație cu o altă marmură de culoare albă. Placheaza pereții cu marmură neagra și folosește plăci de marmura albă, sub formă de mozaic la pardoseala. Pentru a completa totul, adaugă o cadă de baie albă, un blat alb din piatră naturală și accesorii argintii.

Dacă lemnul se potrivește mai mult cu preferințele tale, recomandarea noastră este să-l folosești în combinație cu un travertin deschis. Travertinul este un material ce are culori calde, motiv pentru care este potrivit pentru folosirea în spațiile în care petrecem mult timp, cum ar fi camera de zi sau baia. Vopsește peretii în tonuri neutre și accesorizează baia cu elemente din lemn natural.

Daca baia ta este mica, iti recomandam placile din piatra naturala cu dimensiuni diferite, insa potrivite pentru placarile peretilor bailor mici sunt placile de dimensiuni reduse. Variantele de 10×10 cm si cele cu dimensiuni apropiate vor genera spatiu virtual suplimentar. Montajele acestor placi iti recomandam sa le faci pe diagonala sau tesut – aceste tipuri dau impresia de spatiu mai mare. Pardoseala se poate realiza din placi de dimensiuni mai mari, de exemplu 60×30 cm sau 60×60 cm.

Marmura și travertinul sunt două tipuri de piatră naturală care vor schimba semnificativ aspectul băii tale, dar la fel este și calcarul – potrivit mai ales în băile mai puțin spațioase. Poți folosi calcarul pentru a placa pereții cu mozaic pastelat, iar pentru podea poți folosi calcar bej. Adaugă un blat de marmură alb, in timp ce restul băii completează-l cu accesorii din alamă și dulapuri din lemn natural.

In amenajarea baii un rol important il are chiuveta. Realizata din marmura, granit, travertin sau onix, cu montaj pe blat sau direct pe podea, chiuveta de baie este un element decorativ, dar si practic, esential pentru baia ta. Acestea sunt elegante, ieftine si dau o nota de autenticitate baii tale. 

Te invitam sa descoperi chiuvetele de baie si diverse modele de piatra naturala, perfecte pentru baia ta la PIATRA AMENAJARI.

Leave a Reply