Produse

Piatra naturala este extrasa din cariere subterane sau de suprafata si ulterior este sparta in blocuri compacte, pentru uz in constructii.

Dimensiunea blocurilor de piatra naturala variaza. Dupa ce sunt sparte, acestea sunt transportate la sectii de transare si de finisare, acolo unde capata diverse forme si sunt prelucrate si finisate astfel incat sa corespunda cerintelor de utilizare.

O caracteristica deosebita a pietrei naturale este data de faptul ca nu exista doua bucati identice. Unele tipuri de piatra naturala pot avea variatii foarte mari de culoare si textura, de la o placa la alta.

Cele mai cunoscute tipuri de piatra naturala sunt: marmura, granitul, travertinul si ardezia. Marmura este o rocă metamorfică, compusă în cea mai mare parte din calcit (forma cristalină a carbonatului de calciu, CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului. Denumirea de „marmura” provine din limba greaca veche unde „μαρμαίρειν”  inseamna a stralucii, a lucii. In Romania, cea mai cunoscuta marmura este marmura de Ruschita. Granitul este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosieră (cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri), formată la adâncimi mari (făcând deci parte dintre plutonite), conținând în principal cuarțfeldspat sau minerale de culoare închisă. Travertinul  este o rocă sedimentară poroasă de calcar (alcătuită din calcit, calcit slab magnezian și aragonit). Acesta are o culoare gălbuie până la brună. În general, travertinul este poros. Dacă se închid porii cu praf de ciment, prin șlefuire și lustruire travertinul capătă o suprafață la fel de fină ca și marmura. Ardezia este o rocă de origine sedimentară, formată din gresie argiloasă sau argilă cu granule fine, întărită din cauza presiunii.

Ardezia poate conține cantități variabile de cuarț sau feldspat. Se prezintă sub formă de foi, de obicei într-o culoare opac albastru închis, care se pot desface ușor în plăci subțiri, utilizate local la acoperirea caselor, la confecționarea unor plăci izolante sau ca dale pentru pardoseli.

Oferim servicii de montaj, taierea si fasonarea pietrei naturale, consultanta si livrare a materialului ales, fie el in forma finita sau sub forma de lastre/ semilastre.

De asemenea, realizam obiecte unice de design interior, de exemplu: ceasuri de perete, tablouri, mese de cafea si nu numai, vaze, veioze, suporturi pentru sticlele de vin, ghivece de flori si multe altele. Acestea se pot achizitiona pentru uz personal, dar si pentru a se oferii cadou. Cu siguranta acest gen de cadou va fi cel mai rafinat, unic, luxury si nu in ultimul rand practic.

Raspundem pozitiv cererilor de chiuvete de baie si bucatarie, a caditelor de dus si a cismelelor de curte. Ne mandrim cu o gama variata ce satisface inclusiv cele mai pretentioase gusturi.

Alege-ne si convinge-te!